Waarom Stap coaching?

De naam Stap is gekozen, omdat die in veel situaties waarin je een coach zoekt voorkomt.
De eerste stap zetten, één stap tegelijk nemen, stap voor stap, een stap in de goede richting, geen stap meer kunnen zetten, een stap terug moeten doen, uitstappen (patronen doorbreken) en stappen ondernemen.

Iedereen gaat door het leven met zijn of haar eigen bagage. Dit kunnen mooie opbouwende ervaringen zijn, waardoor je groeit en je ontwikkelt. Maar het kunnen ook ervaringen zijn die je hebben getekend en ervoor zorgen dat jouw bagage zwaar is. Wat je meemaakt vormt je en heeft effect op jouw functioneren van vandaag. Je ontwikkelt patronen en gewoontes, waar jij je vaak niet eens bewust van bent. Soms stapelen deze patronen zich op, waardoor je vastloopt of voor je gevoel jezelf kwijt bent geraakt.

Ik bied coaching aan als traject, maar ook een los gesprek is mogelijk.
Soms is het prettig om, als je op een ‘kruispunt’ staat, even samen met iemand te sparren wat hierin voor jou een goede keuze is. We kunnen er in dit geval ook voor kiezen om hier een gesprek van 2 uur van te maken.

Tijdens het coachen gebruik ik mijn werkboek ‘Stof tot nadenken’. Dit is een soort identiteitsdocument. Het is een mix van verdieping en praktische opdrachten. Je gaat aan de slag met als doel: je weet wie je bent, je past dit toe in je leven waardoor je gaat leven vanuit Zijn rust en er genoeg is om ook weer uit te kunnen delen.

De thema’s die ik toepas in een coachtraject zijn ook goed te gebruiken voor inspiratiebijeenkomsten.


"Ik wil je graag helpen 

om een mooiere en een meer

 pure versie van jezelf te zijn

 om daarna met een open blik

 een toekomst in te gaan die beter past"